Támadó Harmad

Támadó Harmad

Kikapott Kerkez Milos csapata a Tottenham ellen, továbbra is nyeretlen a Bournemouth

2023. augusztus 26. - Majer Marcell

A Premier League 3. fordulójának nyitómeccsén a Kerkez Milossal felálló Bournemouth látta vendégül az átalakulában lévő Tottenham csapatát. Mindkét csapat egy jelentős átalakulás közepén áll friss edzőkkel és rengeteg új játékossal. Az előző fordulóban a Tottenham simán verte otthon a Manchester United-et, míg a Bournemouth a Liverpool otthonában szenvedett egy 3-1-es vereséget. 

A mérkőzést mindkét csapat óvatosan kezdte, egészen a 14. percig nem történt jelentős helyzet, ahol ugyanis a Bounemouth brazil kapusának, Neto-nak a pontatlan kiadása eredményezett óriási helyzetet. MIndössze pár perccel később Sarr gyönyörű kulcspasszából Madisson már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. A 36. percben akár meg is duplázhatta volna a vezetést a Spurs, azonban végül a gólvonalról sikerült megmenteni a csapatot a Bournemouth védőinek. A 40.percben ismét Richarlison veszélyeztetett, egy szabadrúgás utáni fejessel, azonban a labda az oldalháló találta csak el. Mindössze egy perccel később megtörtént az első ogazán veszélyes Bournemouth helyzet is, amikor is távoli lövés után kellett nyújtózkodnia a Spurs olasz kapusának, Vicarionak.A félidő ráadásának utolsó percében meg volt az esélye a hazaiaknak az egyenlítés megszerzésére, azonban Billing lövése körülbelül fél méterrel elkerülte jobb kapufát, így a csapatok 0-1-es állással vonultak az öltözőbe.

A második félidőt legalább olyan aktívan kezdték a vörösök, ahogy az elsőt abbahagyták és több egyenlítési kisérletük is volt az első negyed órában. Azonban a 63. percben egy középre adott lágy labdára a Tottenham szélsője Kulusevski ért oda a legmagabiztosabban és így megduplázta a vendégek előnyét.  A második félidő közepére lelassult a mérkőzés menete, mindkét csapat intenzitása csökkent és az állás változatlan maradt.

Ami a mérkőzés magyar szálát illeti, Kerkez Milos már sorozatban a harmadik mérkőzését játszotta végig. Az emberét Kulusevski-t sikeresen vette ki a játékból és 8-ból 6 párharcát megnyerte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr9618201469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása