Támadó Harmad

Támadó Harmad

A friss Premier League feljutó Luton Town csodálatos története

2023. augusztus 11. - Majer Marcell

Az előző szezon egyik legcsodálatosabb története az angol futballban, a Luton Town feljutása a Premier League-be. Az angol csapat 9 évvel ezelőtt még az angol 5. osztályban szerepelt és ezzel a feljutással az első olyan csapat lett a Premier League megalakulása óta, amely amatőr ligából jutott fel az első osztályba.

Az Luton Town egy dél-angol csapat, amit 1885-ben alapítottak. Az 1900-as évek második felében rendszeres résztvevője volt az angol első osztálynak. A legjobb helyezése a csapatnak az első osztályban a hetedik hely az 1986-87-es szezonban. Ezenkívül a klub kétségkívül legnagyobb eredménye az angol ligakupa megnyerése volt 1988-ban, ahol a döntőben az Arsenal csapatát győzték le 3-2 arányban.

A klub az 1991-92-es szezonban búcsúzott el az első osztálytól és pénzügyi gondok miatt 3 év alatt 3 osztályt bukott. A mélypont a 2011-12-es szezonban jött el a klub történetében. Többszörös pontlevonás után egészen az angol 5. osztályig bukott le a csapat. 2014 óta konzisztensen lépdeltek felfelé az angol bajnoki rendszerben és 2022/23-as idényben harmadik helyen végeztek, és megnyerték a rájátszást, így az idei szezonban feljutottak az első osztályba.

Sokan leírják a klubbot és nem sok esélyt adnak nekik a Premier League-ben, részben jogosan, hiszen nekik van a legkisebb fizetési keretük, illetve a a legalacsonyabb piaci értékük. Azoban a legfontosabb kulcsjátékosokat a tavalyi szezonból sikeresen megtartották, ezenfelül több jelentős igazolással még erősíteni is sikerült a kereten.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr7618189949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása