Támadó Harmad

Támadó Harmad

Mi történik Amszterdamban? Hogyan jutott idáig az Ajax?

2023. november 09. - Majer Marcell

76887503-12661235-image-a-25_1698057304569.jpg_634x423

A négyszeres Bajnokok Ligája győztes Ajax az utóbbi évtizedekben az erurópai topfutball egyik legkiemelkedőbb szereplője volt. Az utóbbi évek legjobb teljesítménye a 2019-es BL menetelés, ahol többek között a Real Madridot és a Juventust is búcsúztatták. A klub Hollandia és Európa szinte legjobb akadémiájával rendelkezik, korosztályos csapataik is rendre jól szerepenek saját bajnokságaikban és az Ifjúsági Ligájában is. A klub kiemelt célja az utánpótlásnevelés, így nem meglepő módon rengeteg holland tehetség tűnt föl, majd távozott a holland csapattól. 

Azonban az elmúlt két évben teljesen elfogyott az Ajax győztes kerete. 2022 nyarán távozott Erik Ten Hag a csapat volt edzője, és magával vitte volt csapatának két kulcsemberét is, Lisandro Martinezt és Antonyt. Idén nyáron távozott Alvarez és Kudus is akik a tavalyi szezonban a felszín felett tartották a csapatot. 

A holland szakember távozása óta egy rég nem látott lejtmenetben van a történelmi klub. Ten Hga távozása óta immár a harmadik edző ül az Ajax kispadján, van't Ship John holland edző személyében. Noha a tavalyi szezonban még felért a dobogó legalsó fokára, azonban a már megszokott BL szereplés hiánya miatt mégis borús hangulat uralkodott a klub háza táján. Azonban a 2023/24-es szezonban az Ajax szereplése még elkeserítőbb. Megjárták már a kiesőzónát és jelenleg is csak a holland Eredivisie 11. helyén állnak. Az Európa-Ligában sem rózsás a helyzet, négy mérkőzés után mindössze 2 szerzett ponttal csoportjuk utolsó helyén állnak. 

 

Egyelőre Amszterdamban még nem látják a fényt az alagút végén. Mikor láthatjuk újra régi fényében tündökölni ezt a történelmi klubbot?

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr8418255107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása