Támadó Harmad

Támadó Harmad

Óriási bajban lehet a Real Madrid csapata.

2023. augusztus 26. - Majer Marcell

Rémálomszerűen kezdődik a Real Madrid 2023/24-es idénye. Egy sikeres átigazolási ablak után bizakodva vághattak neki a Real Madrid szurkolói az idei szezonnak, hiszen Bellingham, Arda Güler és Fran Garcia érkezésével sikerült mélyíteni a keretet, még az eddig kritikus szélsővédő pozícióban is. Azonban hiába az elköltött százmilliók, egyes pozíciókon így is kevés választási lehetősége maradt Carlo Ancelottinak. Ilyen többek közt a középcsatár pozíció, ahol a Benzema után hagyott űrt még nem sikerült teljes mértékben betölteni. Hiába Joselu érkezése, a spanyol csatár közelsem képes azt a színvonalat hozni, amit elődje. Nyílt titok a Real Madridnál már évek óta Kylian Mbappé érkezésére várnak, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy a francia világbajnok ezen a nyáron sem fog a királyiakhoz szerződni. 

A fővárosiaknak már a szezon legelején újabb problémákkal kellett szembesülniük, hiszen a védelem két legfontosabb pillérje Eder Militao és a belga kapus Courtois is több hónapra kidőlt, keresztszalag szakadás miatt. Tovább rontja a helyzetet, hogy a Celta Vigo elleni bajnokin Vinicius Juniort is sérülés miatt kellett lecserélni, és egy súlyos sérülés akár a Madrid egész szezonját is tönkreteheti, hiszen Benzema távozásával Viniciusra óriási teher hárult mind a helyzetek kialakításában és befejezésében is. Bár Jude Bellingham eddig kifogástalanul teljesít új csapatában, hiszen 3 mérkőzésen már 4 találatnál jár, szinte lehetetlen lenne neki egy személyben pótolni Benzemát és Viniciust is. 

Jó hír lehet azonban a Real Madrid drukkereknek, hogy Carlo Ancelotti azt nyilatkozta, hogy Vinicius sérülése nem komoly, és minden bizonnyal csak a Getafe elleni mérkőzést kell kihagynia, azonban semmi jót nem jelent, hogy a csapat legfontosabb játékosa, akire a támadójáték nagy részben épül, már a szezon legelején kisebb sérüléseket szenved. Habár még van egy szűk hét hátra az átigazolási ablakból, az opciók mind szélső mind középcsatár poszton elég korlátozottak, hiszen a legmagasabb polcon lévő játékosok vagy nem mozdíthatók jelenlegi csapatukból vagy épp idén váltottak klubbot.

Képes lesz ilyen körülmények között is harcban lenni a bajnoki címért a Real Madrid?

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr3918201321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása