Támadó Harmad

Támadó Harmad

Óriási lejtmenetben Schäfer András csapata, az Union Berlin

2023. november 15. - Majer Marcell

Csúnya 4 gólos vereséget szenvedett a Bundesliga 11.fordulójában a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin, a továbbra is szárnyaló Bayern Leverkusen otthonában.

A német fővárosi csapat jelenleg a Bundesliga tabellájának utolsó helyén áll, ezzel a kieséses zónában tanyáznak. Az idei szezonban 11 forduló alatt mindössze két győzelmet sikerült begyűjteni, 9 vereség mellett. Ezt a két győzelmet is a friss feljutó Darmstadt és a szintén kiesésre álló Mainz ellen.Időközben már a Német Kupából is távoztak mindössze a második forduló után a remeklő VFB Stuttgart ellen. Illetve idén egy új kihívást is le kell gyűrniük, hiszen történetük során először a Bajnokok LIgájában is szerepelniük kell. A legrangosabb európai kupasorozatban csoportjuk utolsó helyén állnak, 4 mérkőzés alatt mindössze 1 megszerzett ponttal. (Az Union Berlin csoportjában szerepel a Real Madrid, a Napoli és a portugál Braga csapata.)

Mindez azért is lehet meglepő sokak számára, mert az utóbbi években a berlini csapatra a kiegyensúlyozott fejlődés volt jellemző, szezonról szezonra történt meg a szintlépés, így feljutva először a Bundesligába, az Európa Ligában, majd a Bajnokok Ligájá csoportkörébe. Azonban a jelenlegi kettős terhelés, valamint a számtalan sérülés (köztük Schäfer-é is) megtörte a csapat több éves jó szereplését és közel sem sikerült fenttartani a korábbi szezonok egyenletes teljesítményét. 

Minden bizonnyal a szezon végére a kiesést sikerül elkerülniük, hiszen csak pár pont választja el őket a bentmaradást jelentő 15. helytől. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr8318259573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása