Támadó Harmad

Támadó Harmad

Dupla "magyar" rangadót rendeztek a hétvégen, Szoboszlai és Sallai örülhetett a végén

2023. augusztus 19. - Majer Marcell

Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik Premier Leaguebe igazolása óta biztos, hogy 11 év után imsét olyan mérkőzést rendeznek a Premier Leaguben, ahol mindkét csapatban szerepel magyar játékos. A tavalyi szezonban a Bournemouth egy kellemetlen 9 gólos vereséggel távozott az Anfieldről, azonban mindkét csapatban jelentős változtatások azóta. Természetesen a mérkőzésen mindkét magyar játékossal kezdőként számolt az edzője és mindkettőjüknek jelentős szerep jutott, mind a ketten végigjátszották a találkozót. 

A mérkőzés első negyed órájában a Bournemouth egy igen intenzív letámadással hozta zavarba a Vörösöket, ami több nagy helyzetet, egy lesgólt és egy végül egy szabályos találatot is eredményezett. A 3. percben Van Dijk passzolta fel a labdát a védelem előtt helyezkedő Mac Allister-re aki egy sikertelen labdaátvétel után kontrollját vesztette a labda fölött, ez a hiba vezetett a Bournemouth vezető góljához. A Liverpoolnak az első félidő maradék részében több jelentős gólszerzési kisérlete is akadt és a 28. percben Luis Diaz egy káprázatos találattal egyenlíteni is tudott. A 35. percben Szoboszlai Dominikot buktatták a 16-oson belül, így a Liverpool büntetőhöz jutott, amit Mohamed Salah-nak elsőre nem sikerült érvényesíteni, azonban a kipattanót már mindenféle gond nélkül a hálóba juttatta.

Az 57. percben egy durva belépő után emberhátrányba került, az argetín Mac Allister-t állította ki a játékvezető. A 61. percben Szoboszlai távoli lövése után a kipattanót Diego Jota pofozta be a hálóba, így a második félidő közepén immár emberhátrányban, de növelni tudták az előnyüket a Vörösök. A mérkőzés hátralévő részében az állás már nem változott, közepes tembóban csordogált a találkozó, voltak helyzetek itt is ott is, azonban egyik csapat sem tudott már betalálni.

 

 

 

Azonban ezzel a mérkőzéssel egyidőben egy másik, magyar szempontból jelentős mérkőzés is zajlott, méghozzá a Bundesligában, ahol a a magyar válogatott másik két oszlopos tagja nézett farkasszemet egymással. Sallai Roland együttese, a Freiburg és a Szalai Attilát foglalkoztató Hoffenheim otthonába látogatott  a német elsőosztály nyitófordulójában. 

A mérkőzésen a Freiburg szerzett vezetést Szalai Attila öngóljának köszönhetően. A Freiburg második találatát Sallai Roland szerezte meg, aki úgy néz ki, hogy sikeresen visszaverekedte magát a német klub kezdőjébe, a Német Kupában mutatott jó teljesítményének köszönhetően. A Hoffenheim így a félidőben már két gólos hátrányban ment be az öltözőbe és a második félidőben már Szalai Attila nélkül vonultak vissza a pályára. A második félidő 5. percében szépíteni tudtak a hazaiak, de az egyenlítést jelentő találatot nem tudták megszerezni. A mérkőzés végül 1-2-re végződött, így Sallai Roland csapata örülhetett, aki 84 percet kapott a találkozón.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr418195291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása