Támadó Harmad

Támadó Harmad

Ez történt a Premier League 3. fordulójában: A Manchester United legyőzte a Liverpoolt, hatalmas pofonba szaladt bele a Chelsea.

2022. augusztus 26. - Majer Marcell

Tottenham – Wolves 1-0

A forduló nyitómeccsén a Tottenham hazai pályán fogadta a Wolves csapatát. A Wolves együttesének a kezdőcsapatában összesen 7 darab portugál játékos szerepelt. A mérkőzés első félidőjében a Wolves csapatának volt több helyzete, a Tottenham részéről Perisic elfutásai és Kane fejére érkező beadásai jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. A második félidőben a mérkőzés átfordult, a Tottenham dominálta az összecsapást. Két kapufa után beért Conte taktikája és a 63. percben Son baloldali szögletéből Perisic csúsztatása után a hosszú oldalon a Spurs gólvágója, Harry Kane bólintotta a kapuba a labdát. A mérkőzésen ezután több gól nem született.

 

 

 

Bournemouth- Arsenal 0-3

Szintén a szombati játéknapon került megrendezésre az Arsenal- Bourneouth találkozó. Arteta több éves munkája az Arsenal kispadján beérni látszik, hiszen a bajnokság eddigi meccsei közül mind a hármat megnyerte kilenc-kettes gólkülönbséggel. Odegaard korai góljával már az ötödik percben megszerezte a vezetést az Arsenal. Hat perccel később az Ágyúsok fiatal dán csapatkapitánya (Odegaard) már a második gólját is megszerezte. Az 54. percben Wiliam Saliba az Arsenalhoz, a Marseille-ben kölcsönben töltött éve után visszatért védő, megszerezte első gólját a Premier League-ben. 10 perccel később az új csapatában brillírozó Gabriel Jesus ismét betalált, viszont a VAR elvette a találatát. Ezzel a végeredmény beállt és az ágyúsok eldugták a labdát, bár továbbra is alakítottak ki helyzeteket, de betalálni már nem sikerült nekik.

 

 

 

 

Leeds-Chelsea 3-0

A forduló meglepetése volt Leeds-Chelsea találkozó. A kékek idegenben is magabiztosan kezdték a mérkőzést rengeteg helyzetet sikerült kidolgozniuk. A frissen igazolt angol szélső Raheem Sterling még egy lesgólig is eljutott. Fordulópontként szolgált, mikor a Chelsea szenegáli kapusa, Mendy, egy jól megtervezett Leeds-i letámadás közben óriásit hibázott és elvesztette a labdát, amit a Leeds középpályása Aaronson kíméletlenül kihasznált. 5 percen belül a Leeds második gólját is megszerezte, egy szabadrúgásból Rodrigo a kapuba csúsztatta a labdát. A kékek a kétgólos hátrány tudatában is kontrollálta a mérkőzés menetét, ennek ellenére mégis a Leeds United tudta növelni az előnyét egy jól felépített kontratámadás végén. A meccs utolsó fontos pillanat a Chelsea új sztárigazolásának, Koulibaly-nak, a kiállítása volt, aki a 84. percben szerezte meg második sárgáját.

 

 

 

Newcastle United- Manchester City 3-3

A forduló legfordulatosabb mérkőzése´, talán így lehetne legjobban leírni ezt az összecsapást. A manchesteri csapat Gündogan góljával már az 5.percben megszerezte a vezetést. Az első félidő második felében a Newcastle csapata átvette az uralmat a mérkőzés felett, ugyanis Almiron és Wilson góljával megfordították a meccs állását. A vendégcsapat a második félidő elejére visszanyerte a kezdeti lendületet, azonban a szarkák tudták növelni az előnyüket egy lélegzetelállító szabadrúgás góllal. A továbbiakban a manchesteri kékek teljes mezőnyfölényben játszottak, ennek következményeként meg is születtek a várva várt gólok. Haaland és Bernardo Silva góljaival sikerült egyenlíteni és beállítani a végeredményt. Meg kell még említeni Saint-Maximin játékát is aki rendre megverte egy az egy ellen a City védőit és egy gólpasszt is kiosztott.

 

 

 

 

Manchester United-Liverpool 2-1

Hétfőn rendezték a forduló rangadóját a Manchester United-Liverpool mérkőzést. Mind a két egyesület borzalmas formában érkezett az összecsapásra. A Vörös Ördögök az első két fordulóban két megalázó vereséget is elszenvedtek, míg a Liverpool is csak két döntetlenre volt képes, illetve eltiltásokkal és sérülésekkel küzdenek. Erik Ten Hag a legutolsó mérkőzéshez képest több helyen is változtatott, többek között Ronaldo és Maguire is kikerült a kezdőcsapatból. Az első félidőben a Manchester dominálta a mérkőzést. A magasra húzott védelmi vonalnak hamar meglett az eredménye, először Elanga jutott el egy kapufáig, majd tíz perccel később Sancho góljával meg is szerezte a vezetést. A Liverpool egyetlen helyzete az első 45 percben, egy szöglet utáni kavarodás után történt, amikor Bruno Fernandes majdnem a saját kapujába rúgta a labdát, de az Ajaxtól frissen szerződtetett Martinez elállta a labda útját. A második félidőben a Liverpool sokkal támadóbb felfogással kezdett futballozni, mégis a Vörös Ördögök növelték az előnyüket Rashford góljával. A Liverpool csapata több helyzetet is ki tudott dolgozni a második félidőben, viszont a szépítő találatot csak a 81. percben tudták megszerezni Salah fejesével, ezzel beállítva a végeredményt.

 

További eredmények:

West Ham - Brighton 0-2

Crystal Palace - Aston Villa 3-1

Everton - Nottingham 1-1

Fullham - Brentford  3-2

Leicester - Southampton 1-2

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr8117916967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majer Viktor 2022.08.26. 16:32:41

Kiváló összefoglaló! Köszönjük!
süti beállítások módosítása