Támadó Harmad

Támadó Harmad

Premier League 20. forduló összefoglaló: A United nyerte a Manchester-i derbit,

2023. január 17. - Majer Marcell

Amíg egyes bajnokságokban még bőven a téli szünetüket töltik a játékosok, addig a Premier League-ben megállás nélkül robognak tovább a mérkőzések. A Világbajnokság óta alighanem most hétvégén rendezték az eddigi legizgalmasabb fordulót az új évben. A szombati játéknapra jutott a Manchester-i, míg vasárnapra az Észak-London-i derbi, illetve sok meglepetés is történt a Premier League 20. fordulójában.

Manchester United- Manchester City 2:1

 

Nagy rangadóval kezdődött a 20. forduló szombati játéknapja, a Manchester-i derbin ezúttal az Old Trafford-on találkoztak a csapatok. A két gárda őszi találkozása óta szignifikánsan látszódik a Vörös Ördögök fejlődése, sokkal kevésbé építkeznek kontrákra és ez idő alatt Ten Hag-nak volt ideje leoktatni a labdakihozatali sémákat, többször is megfigyelhető volt a szép, sok-és kispasszos labdakihozatal. Maga a mérkőzés kifejezetten lassan kezdődött, az ellenfelek tapogatóztak, nagy részben a Manchester City birtokolta a labdát, ennek ellenére nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, ahogy a Vörösök sem. A második félidőben sokkal aktívabb játékot láthattunk, a 60 percben a Manchester City meg is szerezte a vezetést Jack Grealish fejesével, aki mindössze három perce volt a pályán mikor De Bruyne beadásából betalált. A bekapott gól után a Manchester United ragadta magához a kezdeményezést és legfőképp gyors labdaszerzésekből és átmenetekből veszélyeztettek. Alig telt el negyed óra a gól után és a Vörös ördögök mindössze 5 perc alatt megfordították a mérkőzést. Először Bruno Fernandes talált be, őt követte Marcus Rashford, aki egymás után hetedik tétmeccsén talál a kapuba. Hiába próbálkoztak a Manchesteriek, már nem sikerült betalálniuk, így a második Manchesteri derbi győztese a szezonban, a Manchester United.

 

Brighton- Liverpool 3:0

 

Az utóbbi évekkel összehasonlítva jelentős gödörben van a Liverpool, és a Brighton még mélyebbre küldte ebbe a bizonyos gödörbe Klopp csapatát. Ez a rossz időszak köszönhető a nagyon gyors tempójú menetrend miatti sérüléseknek és annak is, hogy Jürgen Klopp taktikai elképzelései egyre többször mondanak csődöt. A Liverpool a mérkőzés után a 9. helyen áll a bajnokságban, ami az utóbbi évekhez képest nagyon nagy alulteljesítés. Ezzel szemben a Brighton óriási magabiztossággal játszanak a legnagyobb csapatok ellen is és már a tabella 7. fokán állnak. Az összecsapás első félidejében is a Brighton volt sokkal aktívabb, játszi könnyedséggel játszották át a Liverpool letámadását és gyors átmenetekből rohantak át a vörösök védelmén. Több ilyen szituációból is komoly helyzet kerekedett és még egy büntetőt is kiharcoltak a Brighton támadói, azonban egy rövid VAR vizsgálat után visszavonták ezt az ítéletet. A második félidő is hasonló kerékvágásban zajlott, azzal a kis különbséggel, hogy a hazaiak helyzetei immár bementek. Először a 47. percben egy eladott labda után gyorsan végig vitt támadás zárult góllal S. March által, majd az 53. percben szintén March talált be megduplázva a hazaiak előnyét. Hiába voltak hátrányban, továbbra sem tudtak minőségi helyzeteket kidolgozni a vendégek. Egy kicsit többet kellett várni a Brighton harmadik találatára, de ami késik nem múlik, a 82. percben Danny Welbeck gyönyörű góljával már három gólos hátrányban volt a Pool. Ezután az eredmény már nem változott, másodjára is megtréfálta De Zerbi, Jürgen Kloppot.

Arsenal- Tottenham 2:0

 

A vasárnapi játéknapra jutott az észak-londoni derbi, az Arsenal és a Tottenham örök rangadója. Az Ágyúsok a kezdő sípszótól fogva uralták a mérkőzést, aminek korán meg is lett az eredménye. A 14. percben Saka, az Arsenal szélsője, egy jobboldali támadás után élesen lőtt be egy labdát a kapu elé, amibe Lloris kapus szerencsétlenül kapott bele és a saját kapujába ütötte a labdát. A gól után a mérkőzés képe nem igazán változott. Egy Son helyzettől eltekintve a vendégek nem igazán tudtak komoly helyzeteket kidolgozni, ezzel szemben a másik oldalon az Arsenal, legtöbbször távoli átlövésekből, többször is veszélyeztette a Tottenham kapuját. Hasonló helyzetből született az Ágyúsok második találata is, amikor Martin Odegaard egy erős, távoli, ballábas lövéssel lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát. A második játékrészben egy sokkal aktív, támadóbb felfogású Tottenham lépett ki a pályára. A vendégek rengeteg helyzetet dolgoztak ki és legtöbbször a támadó hármas tagjai kerültek a kapu elé, akiknek több komoly lehetősége is volt a gólszerzésre, azonban Ramsdale kiváló kapusteljesítményével többször is megmentette csapatát a góltól. Az angol kapus összesen 7 védésével, mintegy két és fél góltól mentette meg csapatát.

A Tottenham vezetőedzője alatt egyre jobban rezeg a kispad. Ennek fő oka, hogy a Tottenham az utóbbi időben az elvárt alatt teljesít és a játék képe sem a leglátványosabb. Erre tettek még rá Antonio Conte napokban adott nyilatkozatai, amikben ismét összerúgta a port a londoni klub vezetőségével.

További eredmények:

Aston Villa- Leeds 2:1

Wolves- West Ham 1:0

Nottingham Forest- Leicester 2:0

Everton- Southampton 1:2

Brentford- Bournemouth 2:0

Newcastle- Fullham 1:0

Chelsea- Crystal Palace 1:0

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr7618026092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása