Támadó Harmad

Támadó Harmad

Ez történt a Premier League 5. fordulójában: Gálázott a Manchester City, továbbra is max pontos az Arsenal.

2022. szeptember 02. - Majer Marcell

Hétközi fordulót rendeztek a Angol első osztályban, ahol több Rangadó is megrendezésre került.

Southampton- Chelsea 2-1

A szezont az elvárásokhoz képest gyengébben kezdő Chelsea, Southampton-ba látogatott a kedd esti mérkőzésen. A mérkőzés kezdetén a londoni kékek a kapuhoz szögezték a hazai csapatot és rengeteg helyzetet is alakítottak ki aminek eredményeként a nyári sztárigazolás, Raheem Sterling, a 23. percben egy szerencsés találattal megszerezte a vezetést. Azonban nem sokáig örülhetett a vezetésnek a Chelsea, hiszen 5 perccel később egy szöglet utáni bombagóllal kiegyenlített a hazai csapat. Az első félidő utolsó pillanataiban sikerült megfordítani a mérkőzést a hazaiaknak, Armstrong góljával. A második félidőben bármennyire próbálkozott a Chelsea, nem sikerült kiegyenlíteni, így a londoniak már a második csúfos vereséget szenvedik az 5 forduló alatt.

Arsenal- Aston Villa 2-1

London pirosabbik felén továbbra is hibátlanul teljesít a csapat, az Arsenal ugyanis 5 mérkőzéséből mind az 5öt megnyerte. Az Ágyúsok az Aston Villa ellen is domináns játékot játszottak, egy körülbelül 20 perces periódustól eltekintve. A meccs első félidejében az Arsenal számtalan helyzetet dolgozott ki és már a 30. percben megszerezték a vezetést Gabriel Jesus góljával, aki 5 meccs alatt 3 gólnál és 3 gólpassznál jár. A második félidőben az Aston Villa vette át a mérkőzés irányítását, és a 74. percben ki sikerült egyenlíteni, azonban az Arsenal 5 percen belül már ki is egyenlített Martinelli góljával, ezzel beállítva az összecsapás végeredményét.

Manchester City- Nottingham Forest 6-0

A Manchester City az Arsenal mérkőzésével egyidőben lépett pályára a frissen feljutó Nottinham Forest ellen. A Manchester-i alakulat esélyt sem hagyott a Nottinghamieknek, hiszen 30 percen belül már három gólos előnyben voltak. Mind a 3 gólt az a Haaland szerezte, aki egymás után már második mesterhármasát szerezte, szinte megállíthatatlan formában van a norvég csatár. A második félidő elején Cancelo góljával tovább növelte előnyét a City. A 65. és 87. percben is betalált az új igazolás Julian Alvarez, aki most először volt a kezdő csapat tagja. Guardiola, Haaland mellett a jobb oldalon találta meg a helyét a fiatal argentin csatárnak.

West Ham- Tottenham 1-1

A szerdai játéknapon rendezték a londoni derbit, a West Ham és a Tottenham között. Az összecsapás első és második félideje is kiegyenlített volt, azonban a Spurs tudta hamarabb megszerezni az első találatot. Az első játékrészben az Aston Villa is alakított ki nagy helyzeteket, ilyen volt például Antonio kapufája is, de betalálni már nem sikerült. A várt egyenlítő gólt már a második negyvenöt perc elején meg tudta szerezni a hazai csapat, ekkor ugyanis Antonio szép gólpasszát, Soucek jutatta a hálóba az ötösvonal sarkáról. A vezetést másodjára már nem bírta megszerezni a Tottenham, de így is veretlenül állnak ebben a szezonban.

Liverpool- Newcastle United 2-1

A Liverpool hazai pályán fogadta a Newcastle csapatát. Mindkét csapat több hiányzóval is rendelkezett a találkozó elött, a Liverpoolnál hiányzott például Jota, Thiago és Nunez is, míg a Newcastle két legkreatívabb játékosa nélkül lépett pályára, hiszen Bruno Guimares és Saint- Maximin sem állt az edző rendelkezésére. A Newcastle, a fontos hiányzói ellenére sem játszott alárendelt szerepet és a 38. percben az új sztárigazolás, Alexander Isak, góljával meg is szerezték a vezetést. A svéd csatár a második félidőben is betalált azonban a VAR érvénytelenítette a találatát. A Liverpool az egész második félidőben a Newcastle kapuját ostromolta és a 61. percben Firmino góljával meg sikerült szerezni az egyenlítő találatot. A meccs drámája a hosszabbításban történt, amikor is a 98.percben a Liverpool nyári igazolása, Fabio Carvalho, talált be ezzel megszerezve csapatának a 3 pontot.

További eredmények:

Fullham- Brighton 2-1

Crystal Palace- Brentford 1-1

Leeds- Everton 1-1

Bournemouth- Wolves 0-0

Leicester- Manchester United 0-1

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr1617921613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása