Támadó Harmad

Támadó Harmad

Az RB Leipzig átigazolási kihívásai és sikerei az idei transzfer ablakban

2023. augusztus 16. - Majer Marcell

Noha az idei átigazolási időszak alatt az óriási szaúdi igazolásokról és az európai nagycsapatok sztárigazolásairól szólt a sportsajtó, azonban az egy fokkal kisebb csapatok háza táján is találhatunk izgalmas és kifejezetten érdekes átigazolási ablakokat.

Pontosan ilyen nyáron van túl az RB Leipzig csapata. Amikor idén nyáron szó esett a Red Bull csapatról, akkor rendszerint a távozók nevei voltak fölényben, azonban az idén nyáron érkezők viszonylag radar alatt futottak. Miközben a Premier League nagycsapatai lerabolták a csapat gerincét, a francia támadót Christopher Nkunku-t a Chelsea igazolta le, a horvát védő Josko Gvardiol a tavaly triplázó Manchester City-hez igazolt és ne felejtsük el Szoboszlai Dominikot aki az előző szezonban nagy részben meghatározta a lipcsei csapat támadójátékát. A csapat az idén nyáron befolyó mindössze 240 millió eurós összegen nem ültek tétlenül és már most sikeresen pótolták az elvesztett játékosaikat és rengeteg fiatal tehetséget is igazoltak.

Ilyen például az osztrák fiókcsapattól igazolt szlovén Benjamin Sesko (középhátvéd) és az osztrák Nicolas Seiwald (középpályás). A német klub a francia bajnokságból is sikeresen szemezgettek. Az legdrágább érkezők, a francia Lens csapatától érkező Lois Openda és a PSG-től érkező Xavi Simons voltak, akit egy sikeres kölcsönben töltött szezon után igazolt le a Leipzig. A támadóközéppályás pozícióba történtek a legnagyobb változtatások, ide szerződtették ugyanis a Liverpool fiatal tehetségét Fabio Carvalho-t és a Hoffenheim csapatában kiemelkedő teljesítményt nyújtó Cristoph Baumgartner-t is. A középsővédő posztra szintén a francia piacról igazoltak, elsősorban Castello Lukeba-t a Lyon-tól, illetve a PSG szineiben eddig mindössze 600 percet játszó 18 éves El Chadaille Bitshiabu-t.

Egyelőre a Red Bull projekt továbbra is sikeres, és a Bayern ellen egy magabiztos 3-0-ás győzelemmel hangolódtak a Bundesliga kezdőfordulójára. 

Sikerülhet a bajnoki cím közelébe érnie a RB Leipzig csapatának?

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr2218194675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása