Támadó Harmad

Támadó Harmad

Premier League 10. forduló: Továbbra is megállíthatatlan a Manchester City, az Arsenal a Liverpool-t is legyőzte.

2022. október 10. - Majer Marcell

Manchester City- Southampton 4-0

 

Ebben a szezonban a Manchester City szinte megállíthatatlan és ez a forma a Southampton elleni hazai mérkőzésen sem volt másképp. A mérkőzést a Manchesteriek az első pillanattól kezdve kézben tartották, fellélegezni is csak néha néha hagyták Southampton gárdáját. Már az első tíz percben is több gólszerzési lehetőséget is ki sikerült dolgoznia a hazai csapatnak és a 20 perc alatt már a vezetést is birtokolták Cancelo gyönyörű góljával. Tíz percre rá megduplázta előnyét a City Foden góljával, aki a Manchesteri derbi után ezen a mérkőzésen is ismét betalált. A második játékrész elején, az ebben a szezonban rendre keveset játszó és rossz formában lévő Mahrez szerezte meg a harmadik gólt. A mérkőzés eldőlt, de a rend kedvéért még Haaland is betalált a 65. percben ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét.

A Manchester City vezetőedzője a mérkőzés előtt Erling Haalandot Messi-hez hasonlította és megnyugtatta a szurkolókat arról, hogy a norvég tehetség még sokáig a City csapatánál fog maradni.

A különbség az, hogy Erlingnek szüksége van a társaira ahhoz, hogy gólt szerezzen. Amikor már helyzetben van, hihetetlen. Viszont Messi képes volt arra, hogy egyedül is betaláljon.

Chelsea- Wolves 3-0

 

A Wolves csapata a 9. forduló után menesztette Bruno Lage vezetőedzőt, akit a Chelsea elleni mérkőzésig még nem sikerült pótolni és ez a mérkőzés eredményén is meglátszott. A mérkőzés első félidejében a Chelsea uralta a mérkőzés menetét és a hosszabbításban Havertz a vezetést is megszerezte. A mérkőzés második félidejében Pulisic góljával tovább tudta növelni előnyét Chelsea és a mérkőzés innentől kezdve szinte teljesen lezárult. A mérkőzés hajrájában a csereként beálló Broja a 89. percben három gólosra növelte előnyét a londoni csapat.

Brighton- Tottenham 0-1

 

Szerencsétlen sorsolással kezdte meg edzői szereplését Roberto De Zerbi, ugyanis először a Liverpool-hoz látogattak és ebben a fordulóban egy másik nagy hallal a Tottenham-mel kellett megküzdeniük. A Tottenham kezdte jobban a mérkőzést és Harry Kane góljával már a 22. percben vezetést szereztek.  Innentől a Tottenham visszább vett a nyomásból és a Brighton vette át a mérkőzés irányítását. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, azonban betalálni már nem sikerült. A második játékrészben a vendég csapat mégegyszer betalált, de les miatt érvénytelenítették Heung-Min Son találatát.

A Tottenham kezdőcsapatába bekerült Yves Bissouma, akit a nyáron igazoltak le, pont a Brightontól. Emellett helyet kapott a kezdő tizenegyben az a Doherty is, akiről Conte nyíltan elmondta véleményét a Marseille elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után.

Az előző szezonban minden meccsen kezdett, most viszont nem látom indokoltnak, hogy a kezdőbe rakjam. Nem hülyültem meg. Nem akarok veszíteni

Arsenal- Liverpool 3-2

 

A forduló rangadója Londonban került megrendezésre, ahol az Arsenal a Liverpool-t látta vendégül. Az Arsenal szurkolók magabiztosan várhatták a találkozót, hiszen múlthéten a Tottenham-et már sikerült legyőzniük és most az erősen ingadozó formában játszó Liverpool volt az ellenfél. A mérkőzés előtti várakozásokat is felülmúlva kezdték a mérkőzést az Ágyúsok, ugyanis Gabriel Martinelli góljával már az első percben sikerült előnyre szert tenniük. A gól után a játék képe kiegyensúlyozott volt, mindkét csapat tudott helyzeteket kialakítani és a Vörösök a 34. percben Nunez találatával sikerült kiegyenlíteni. A sok ápolás miatt sokáig húzódott az első félidő, aminek a Liverpool látta kárát, ugyanis az 5 perces hosszabbítás utolsó pillanataiban sikerült az Arsenalnak ismét előnyre szert tenni. A második félidőben 10 perc sem kellett a Liverpoolnak, hogy másodjára is kiegyenlítsen, Roberto Firmino góljával, aki a sérülés miatt lehozott Luis Diaz helyére érkezett még a szünet előtt. Az Arsenal a 76. percben ismét megszerezte a vezetést Saka tizenegyes góljával, amire Jürgen Klopp gárdájának már nem volt válasza.

A vereség után Klopp azt nyilatkozta, hogy a Liverpool nincs versenyben a PL bajnoki címért.

Nem vagyunk versenyben a bajnoki címért...Akadnak problémáink, de még ebben az állapotunkban is képesek voltunk igencsak megnehezíteni az élen álló, jó formában lévő ellenfél dolgát.

Everton- Manchester United 1-2

 

A Manchester United a legutóbbi fordulóban kapott pofon után abszolút esélyesként léphetett pályára. A mérkőzés azonban tragikusan kezdődött a United számára, hiszen már az ötödik percben hátrányban voltak Iwobi távoli bombája után. A bekapott gól utána magára talált a Manchesteri csapat és 15. percben Antony góljával egyenlíteni tudtak. A 29. percben Martial sérülése miatt, az idei idényben keveset játszó Cristiano Ronaldo lépett a pályára, aki 15 perccel később megszerezte a Vörös Ördögök vezető találatát. Mellesleg a portugál klasszisnak ez volt az első találata az idei Premier League szezonban. A második félidőben Rashford is betalált azonban a VAR érvénytelenítette a találatát kezezés miatt.

A mérkőzés mindkét United gólja egy-egy igazán fontos gól volt a csapat és a játékosok számára is. Ezzel a találatával Antony lett az első játékos aki az első három angol élvonalbeli mérkőzése mindegyikén be tudott találni. Ronaldo pedig egy emberfeletti mérföldkövet ért el, ugyanis elérte karrierje 700 taálatát csak a klubbcsapatokat figyelembe véve.

További mérkőzések:

Newcastle- Brentford 5-1

Bournemouth- Leicester 2-1

West Ham- Fullham 3-1

Crystal Palace- Leeds 2-1

Nottingham Forest- Aston Villa 1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr9817950596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása