Támadó Harmad

Támadó Harmad

Premier League összefoglaló: Történelmi győzelmet aratott a Liverpool, Haaland megszerezte első mesterhármasát.

2022. augusztus 29. - Majer Marcell

Southampton- Manchester United 0-1

A szezont nem épp a legjobban kezdő Manchester United a Southampton-hoz látogatott a forduló első összecsapásán. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék képe, mind a két oldalon óriási helyzetek maradtak ki. A Vörös Ördögök gyors átmenetekből és kontrákból alakították ki helyzeteiket, míg a hazai csapat inkább a jobb oldalról történő beadásokra hagyatkoztak. A második játékrész elején Bruno Fernandes találatával gyorsan megszerezte a vezetést a Manchesteri egyesület. A szerzett gól után visszaálltak védekezni és a hazai csapat vette át az irányítást. A 80. percben bemutatkozhatott Casemiro, a Vörös Ördögök friss szerzeménye is.

Manchester City- Crystal Palace 4-2

A Manchester City ismét visszatért kétgólos hátrányból ezuttal a Crystal Palace ellen. A Palace már az 5. percben vezetést szerzett Stones öngóljával. Aztán egy szöglet utáni fejessel a 20. minutumban már kettő nullára vezetett az idegenben játszó csapat. Az első játékrész további részében a hazai csapat végig rohamozta az ellenfél kapuját, viszont nem sikerült betalálniuk. A második félidő elején a Manchester City gépezete bedarálta a Palace védelmét, először Bernardo Silva egy távoli lövéssel szerzett gólt. Majd a norvég tehetség, Erling Haaland, 20 perc alatt mesterhármast szerzett, ezzel megfordítva majd eldöntve a mérkőzést.

Liverpool- Bournemouth 9-0

Történelmi győzelmet aratott a Liverpool a frissen újra feljutó Bournemouth ellen. A vörösök már az első 30 percben eldöntötték a 3 pont sorsát, ugyanis ekkor már 4 gólos előnyben volt a hazai csapat. Ezután sem volt megállás, még az első félidőben is növelték az előnyüket Van Dijk találatával. A második félidőben sem hagyták fellélegezni a vendég csapatot, ezenfelül további 4 gólt szereztek, többek között betalált az új igazolás Fabio Carvallho is.

Arsenal- Fullham 2-1

A szombati játéknap utolsó mérkőzésén a sérülésekkel küzdő Arsenal fogadta, a bajnokságot jó formában kezdő újonc Fullhamat. Az Arsenal már az első perctől fogva uralta a mérkőzést, többet birtokolva a labdát és több helyzetet kialakítva. Az Arsenalnak az első játékrészben több nagy helyzetet is ki sikerült alakítani, de nem tudtak betalálni. A második játékrész elején Gabriel hibája okán a Fullham csatára Mitrovic szerezte meg a vezetést a vendég csapatnak. A bekapott gól után az Ágyúsok magasabb fokozatra kapcsoltak és Odegaard megpattant lövésével pár perc múlva már egyenlíteni is tudott. A 85. percben Gabrielnek sikerült kijavítani a hibáját és megnyerni a mérkőzést. Az Arsenal négy forduló után négy győzelemmel áll és vezeti a tabellát.

Nottingham Forest- Tottenham 0-2

 A forduló utolsó összecsapásán mérkőzött meg a Tottenham és frissen feljutó Nottingham Forest, akik a legtöbbet költő csapatok közt vannak az idén nyári átigazolási ablakban. A mérkőzést nagyobb intenzitással kezdő Spurs már az 5. percben vezetést szerzett Harry Kane távoli lövésével. A hazai csapat kontrákból veszélyeztetett többször is a mérkőzés folyamán, de nem sikerült bevenni Lloris kapuját. A Tottenham részéről az is belefért, hogy Harry Kane büntetőt hibázott. A 81. percben sikerült a Spursnek eldönteni a mérkőzést Richarlison gyönyörű beadását Kane bólintotta a kapuba.

További mérkőzések

Chelsea- Leicester 2-1

Brighton- Leeds 1-0

Brentford- Everton 1-1

Wolves- Newcastle 1-1

Aston Villa- West Ham 0-1

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr8817917687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása