Támadó Harmad

Támadó Harmad

A nyár tíz legnagyobb átigazolása

2022. szeptember 10. - Majer Marcell

Az utóbbi évekhez képest sokkal izgalmasabb volt az idei átigazolási ablak. A csapatok kezdenek kilábalni a vírus okozta válságból és újra óriási összegek repkedtek játékosokért. A nyáron legtöbbet költő csapatok között van a Chelsea, a Barcelona és a Manchester United is. De vajon jó helyre mentek el az elköltött több tíz millió eurók? Idővel kiderül. De addig is szedjük össze a nyár tíz legnagyobb volumenű transzferét. (A lista nem az átigazolási díj összege alapján lett elkészítve)

10. Lisandro Martinez

A Manchester United átigazolási politikája évek óta rossz hatékonyságú. A hiányposztokat nem töltik be és olyan pozíciókra igazolnak amiken más jó teljesítményt nyújtó játékosok is rendelkezésre állnak. Ilyen hiánypozíció például a középső védő is, ahol a tátongó űrt Varane érkezésével sem sikerült betölteni. Ebböl a célból igazolták le az argentin válogatott játékost, Martinez-t a jelenlegi edző ,Erik Ten-Hag, volt volt klubbjából, az Ajax-ból.

Átigazolási díj: 56.7 millió euró

Szerződés hossza: 5év

 

9.Wesley Fofana

A Chelsea- től idén több fontos hátvéd is távozott, köztük volt az eddigi védelem motorja Rüdiger is, aki helyére igazolták Coulibaly-t, ennek ellenére a Chelsea védelme továbbra sem áll a legbiztosabb lábakon. Ennek orvoslására vásárolták meg Fofana-t a Leicester együttesétől, hihetetlen magas vételárért cserébe. Így a ffiatal védő a negyedik legdrágább védő lett a világon.

Átigazolási díj: 80 millió euró

Szerződés hossza: 7 év

 

8. Sadio Mane

Miután a Liverpool és Sadio Mane nem tudtak megegyezni a leendő szerződéshosszabbítás feltételeiről a Liverpool úgy döntött, hogy megválik Szenegáli labdarugójától. A  Vörösök már Mane pótlásáról is gondoskodtak, Nunez, Luis Diaz és Fabio Carvalho szerződtetésével. A 30 éves támadóra a Bayern München csapott le. A Bajorok a távozó Robert Lewandowski utódját látják Mane-ban.

Átigazolási díj: 27.5 millió euró ( +7.6 millió euró bónuszokban)

Szerződés hossza: 3 év

7. Antonio Rüdiger

Antonio Rüdiger a Bajnokok Ligája győztes Chelsea alapembere volt és szerződése lejártáig a kékek kezdőcsapatában volt a helye mérkőzésről-mérkőzésre. Szerződése lejártával ingyen igazolható játékossá vált és a Real Madrid csapott le rá. Ancelottinak leginkább a védelem közepén van szüksége a német védőre, hiszen a hátsó alakzatban nem sok variációs lehetősége volt az edzőnek. Az eddigi négy tétmérkőzés mindegyikén pályára lépett klasszis teljesítményt nyújtva. 

Átigazolási díj: Ingyen

Szerződés hossza: 4 év

6. Darvin Nunez

A Liverpool kerete nem éppen a legmélyebb a Premier League-ben, ezért is volt nehéz pótolni a nyár elején távozó Sadio Mane személyét. Mivel a tavalyi szezonban Mane már nem a pálya szélén játszott sokkal inkább középcsatárként, ezért a Liverpool vezetősége inkább egy középcsatárt keresett, hiszen a szélen üresen maradt pozíciót, a jó formát mutató Luis Diaz-nak sikerült betöltenie. Ezen tényezők alapján esett a választás, a Benfica Uruguay-i csatárára Darvin Nunez-re, azonban a portugál csapat nem volt hajlandó olcsón elengedni, hiszen a Liverpoolnak 75 millió eurót kellet fizetnie a fiatal kilencesért.

Átigazolási díj: 75 millió euró

Szerződés hossza: 6 év

5. Gabriel Jesus

Az Arsenaltól a télen távozott Aubameyang és a nyár elején Alexander Lacazette is, így az Arsenalnak egyetlen csatára maradt Eddie Nketiah, így az Ágyúsoknak szüksége volt egy kilencesre. Szinte tálcán kinálta magát a lehetőség, hogy leigazolják a Manchester City- ben játszó, Haaland és Alvarez érkezésével létszám felettivé váló Gabriel Jesus. Jesus már korábban is dolgozott együtt az Arsenal jelenlegi edzőjével, Mikel Arteta- val, hiszen a spanyol menedzser korábban a Manchester City másodedzőjeként tevékenykedett. Jesus tökéletesen beleillik Arteta rendszerébe és az első 6 fordulóban már 3 gólnál és 3 gólpassznál jár.

Átigazolási díj: 52,5 millió euró

Szerződés hossza: 5 év

 4. Aurélien Tchouameni

A Real Madrid már a nyár elején bejelentette Tchouameni leigazolását. Akkor még úgy tekintettek rá, mint Casemiro jövőbeli pótlása vagy egy második számú szűrő középpályás. Casemiro távozásával viszont Ancelotti számára ő maradt az egyetlen vérbeli védekező középpályás. A fiatal francia még csak 22 éves, de a tavalyi szezonban már a Francia első osztály egyik legjobb középpályásaként volt számontartva, emellett ő szerezte a legtöbb labdát a Ligue 1- ben. A francia középpályás a La Liga- ban mind a 4 összecsapásán mindig a kezdőbe nevezte Ancelotti és gyorsan be is lopta magát a rajongók szivébe.

Átigazolási díj: 80 millió euró

Szerződés hossza: 6 év

3. Robert Lewandowski

A lengyel klasszis az utóbbi évek egyik legelismertebb csatára, aki az utóbbi években többször is az Aranylabda főbb várományosai között szerepelt, de még egyszer sem kapta meg ezt a jelentős egyéni díjat. Lewandowski már májusban benyújtotta távozási szándékát a Bayern München vezetőségének, mégis egy ideig úgy tűnt, hogy nem fog végbe menni a klubbváltás,azonban a Barcelona 45 milliós ajánlatára a Bayern már nem mondott nemet. Lewandowski az első fordulók alapján hamar megszokta az új közeget és tökéletesen beleillik Xavi játékrendszerébe.

Átigazolási díj: 45 millió euró

Szerződés hossza: 4 év

2. Casemiro

A Manchester United a tavalyi szezonban nagyon alulteljesítette az elvárásokat, ennek következményeként a nyár elején edzőváltás történt. Az új menedzser az Ajax holland edzője Erik Ten Hag lett, viszont úgy néz ki, hogy a vezetőség nem áll teljes elkötelezettséggel az edző mögött, hiszen évek óda hiányzik egy labdával biztos, progresszív 6-os, ennek ellenére még mindig nem sikerült egy ilyen típusú játékost. A felelőtlen átigazoláspolitika következménye lett Casemiro szerződtetése, aki a posztján a világ egyik legjobbja azonban a Manchester United-nek nem biztosan rá volt szüksége és ezenfelül még egy nagyon magas átigazolási összeget is kellet fizetniük a Real Madridnak.

Átigazolási díj: 70 millió euró

Szerződés hossza: 4 év

1. Erling Braut Haaland

Az elöttünk álló évek két legmeghatározóbb támadói minden bizonnyal Mbappé és Haaland lesznek. Tavasszal úgy tűnt, hogy az idei nyár legnagyobb igazolása Mbappé lesz hiszen több forrás is azt álltotta, hogy a francia szupersztár aláírt a Madridiakhoz. Azonban az utolsó pillanatokban meghiúsult a transzfer, így a másik tehetséges fiatal Erling Haaland klubváltása lett a nyár bombatranszfere. A norvég csatár hatalmas elvárások mellett érkezett Manchester-be, amiknek az első benyomások alapján teljesen meg tud felelni, hiszen az első 6 összecsapáson már 10 gólnál jár, emellett már a Bajnokok Ligájában is betalált. Amennyiben elkerülik a sérülések és elegendő játékpercet szerez a szezonban, akkor nagy esélyekkel indulhat a Szezon játékosa címért is.

Átigazolási díj: 65 millió euró

Szerződés hossza: 5 év

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr3217919137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása