Támadó Harmad

Támadó Harmad

Sorban állnak a topklubbok Jude Bellingham öccséért

2023. december 02. - Majer Marcell

Jude Bellingham az idei nyár legdrágább igazolásaként törte be a spanyol bajnokság ajtaját, és sokan már most a szezon legjobb igazolásának tartják, hiszen sorra dönti a rekordokat a Blankók színeiben és mindössze 12 találkozón már 11 góénál és 2 gólpassznál jár.

Egyes sajtóértesülések szerint a Real Madrid örömmel csábítaná magához Bellingham hasonló poszton játszó öccsét Jobe Bellinghamat is. Jobe jelenleg az angol másodosztályban (Championship) futballozik a Sunderland színeiben, akik jelenleg a 9. helyen állnak a saját bajnokságukban.

A Madridiakon kívül további topcsapatok is bejelentkeztek a mindössze 18 éves angol futballistáért. A Transfermarkt és az olasz CorSport információi szerint a Juventus is keimelt érdeklődéssel figyeli az angol fejlődését. A Premier League csapatai gyakran igazolnak a egy ligával alatta lévő Championshipből, így természetesen innen is van érdeklődés Bellinghamért. Többek között az újjáépülő Tottenham is szívesen tudná soraiban Bellinghamet.

Újabb fejlemények Xabi Alonso Madridba szerződéséről

Mint arról már korábban is lehetett olvasni, Carlo Ancelotti minden bizonnyal nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. A Királyiak vezetősége a korábbi középpályást Xabi Alonso-t szemelte ki, aki jelenleg szárnyal Németországban, a Bayern Leverkusen csapatával.

A spanyol tréner szerződése 2027-ig érvényes a Madridiaknak az értesülések szerint mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha le szeretnék ültetni a legendás középpályást Carlo Ancelotti helyére. Az olasz transzferguru Fabrizio Romano értesülései szerint a "Gyógyszertáriak" 15 és 18 millió euró közötti összegért lenne hajlandó megválni a menedzsertől, kinek vezetésével a Bayern Münchent megelőzve a német bajnokság tabellájának első helyén állva várják a novemberi válogatott szünetet. 

Óriási lejtmenetben Schäfer András csapata, az Union Berlin

Csúnya 4 gólos vereséget szenvedett a Bundesliga 11.fordulójában a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin, a továbbra is szárnyaló Bayern Leverkusen otthonában.

A német fővárosi csapat jelenleg a Bundesliga tabellájának utolsó helyén áll, ezzel a kieséses zónában tanyáznak. Az idei szezonban 11 forduló alatt mindössze két győzelmet sikerült begyűjteni, 9 vereség mellett. Ezt a két győzelmet is a friss feljutó Darmstadt és a szintén kiesésre álló Mainz ellen.Időközben már a Német Kupából is távoztak mindössze a második forduló után a remeklő VFB Stuttgart ellen. Illetve idén egy új kihívást is le kell gyűrniük, hiszen történetük során először a Bajnokok LIgájában is szerepelniük kell. A legrangosabb európai kupasorozatban csoportjuk utolsó helyén állnak, 4 mérkőzés alatt mindössze 1 megszerzett ponttal. (Az Union Berlin csoportjában szerepel a Real Madrid, a Napoli és a portugál Braga csapata.)

Mindez azért is lehet meglepő sokak számára, mert az utóbbi években a berlini csapatra a kiegyensúlyozott fejlődés volt jellemző, szezonról szezonra történt meg a szintlépés, így feljutva először a Bundesligába, az Európa Ligában, majd a Bajnokok Ligájá csoportkörébe. Azonban a jelenlegi kettős terhelés, valamint a számtalan sérülés (köztük Schäfer-é is) megtörte a csapat több éves jó szereplését és közel sem sikerült fenttartani a korábbi szezonok egyenletes teljesítményét. 

Minden bizonnyal a szezon végére a kiesést sikerül elkerülniük, hiszen csak pár pont választja el őket a bentmaradást jelentő 15. helytől. 

Szerződést hosszabbított az Atletico Madrid vezetőedzője

diego-simeone-head-coach-atletico-madrid-uefa-champions-league-group-b-match-ac-milan-club-atletico-de-231070224.jpg_800x534

Diego Simeone 2027 nyaráig meghosszabbította szerződését az Atletico Madrid csapatánál, jelentette be a klub hivatolos oldalán.

Az urugay-i tréner 2011 óta irányítja a spanyol fővárosi csapatot, és történelmük egyik legsikeresebb korszakán vezette végig a klubbot. Simeone irányítása alatt a Matracosok 8 trófeát is bezsebeltek, többek között kétszer álltak a spanyol LaLiga dobogójának a csúcsán, kétszer nyertek Európa Ligát és két alkalommal még a bajnokok Ligája döntőjébe is eljutottak, azonban a városi rivális Real Madrid mindkétszer meggátolta őket a legrangosabb Európai kupa megnyerésében. 

A tavaly decemberi VB döntő óta szárnyal az Atletico Simeone alatt és a tavaly őszi gyenge szereplés ellenére is tavaszra még a spanyol bajnokság bronzérmét is sikerült megszerezni és a második helyen végzett Real Madridtól is csak egyetlen ponttal maradtak el. 

Jelenleg a spanyol bajnokság 4. helyén állnak a Matracosok, továbbá a Bajnokok Ligája csoportjukat is veretlenül vezetik.

 

 

Mi történik Amszterdamban? Hogyan jutott idáig az Ajax?

76887503-12661235-image-a-25_1698057304569.jpg_634x423

A négyszeres Bajnokok Ligája győztes Ajax az utóbbi évtizedekben az erurópai topfutball egyik legkiemelkedőbb szereplője volt. Az utóbbi évek legjobb teljesítménye a 2019-es BL menetelés, ahol többek között a Real Madridot és a Juventust is búcsúztatták. A klub Hollandia és Európa szinte legjobb akadémiájával rendelkezik, korosztályos csapataik is rendre jól szerepenek saját bajnokságaikban és az Ifjúsági Ligájában is. A klub kiemelt célja az utánpótlásnevelés, így nem meglepő módon rengeteg holland tehetség tűnt föl, majd távozott a holland csapattól. 

Azonban az elmúlt két évben teljesen elfogyott az Ajax győztes kerete. 2022 nyarán távozott Erik Ten Hag a csapat volt edzője, és magával vitte volt csapatának két kulcsemberét is, Lisandro Martinezt és Antonyt. Idén nyáron távozott Alvarez és Kudus is akik a tavalyi szezonban a felszín felett tartották a csapatot. 

A holland szakember távozása óta egy rég nem látott lejtmenetben van a történelmi klub. Ten Hga távozása óta immár a harmadik edző ül az Ajax kispadján, van't Ship John holland edző személyében. Noha a tavalyi szezonban még felért a dobogó legalsó fokára, azonban a már megszokott BL szereplés hiánya miatt mégis borús hangulat uralkodott a klub háza táján. Azonban a 2023/24-es szezonban az Ajax szereplése még elkeserítőbb. Megjárták már a kiesőzónát és jelenleg is csak a holland Eredivisie 11. helyén állnak. Az Európa-Ligában sem rózsás a helyzet, négy mérkőzés után mindössze 2 szerzett ponttal csoportjuk utolsó helyén állnak. 

 

Egyelőre Amszterdamban még nem látják a fényt az alagút végén. Mikor láthatjuk újra régi fényében tündökölni ezt a történelmi klubbot?

A Barcelona mindkét portugál sztárigazolása megszerezte első gólját a hétvégi bajnokin

A katalán klub az átigazolási ablak utolsó óráiban is aktív maradt és két kölcsönszerződés véglegesítésén is dolgoztak. A kiemelt célpont a Manchester Citynél létszám felettivé váló Joao Cancelo volt, akit a régóta fentálló szélsővédő problémák megoldására igazolták. A második, kissé váratlanabb igazolás, az Atletico Madridban szintén létszám felettivé váló Joao Felix volt, aki Madridban nemkívánatos játékossá vált, rossz kapcsolata miatt Simeone vezetőedzővel.  

Habár mindketten túl vannak már a bemutatkozáson az új klubbukban, egész eddig várni kellett az első találatukra. A LaLiga 5. fordulójában a katalán klub hazai pályán fogadta a Real Betis csapatát.

Mindkét portugál klasszissal kezdőként számolt Xavi és mindketten góllal háláták meg a bizalmat. Az 5-0-ás mérkőzésen Joao Felix kezdte meg a gólgyártást a 25. percben. Joao Cancelo a 81. percben tette fel a pontot az i-re egy gyönyörű találattal. 

Képes lesz a Barcelona ismét megismételni a tavalyi teljesítményüket a LaLigában?

Íme Erik Ten Hag nyilatkozata a Brighton elleni súlyos vereség után

A Premier League 5. fordulójának szombati mérkőzésén a Manchester United hazai pályán egy sima 1-3-as vereséget szenvedett a Brighton csapatától. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Vörös Ördögök edzőjét kérdezték többek között a nyári igazolás Rasmus Hojlund lecseréléséről és arról is, hogy válsághelyzet van-e a klubbnál. A  Vörösök 5. forduló után a tabella 13. helyén állnak.

Ezért a csatárért áll sorba fél Anglia

Hiába a nyári költekezés a Chelsea továbbra is küzd a befejezésekkel és a télen további költekezésben gondolkodnak. Fő célpontjuk a téli transzferablakban, a jelenleg a Brentford foglalkoztatásában lévő Ivan, az angol válogatott csatára, Ivan Toney. 

A 27 éves csatár jelenleg a 8 hónapos büntetését tölti, legközelebb 2024. Január elején léphet pályára. Az angol játékos összesen 232 alkalomal vétett az FA sportfogadással kapcsolatos szabályai ellen. A büntetés értelmében nyolc hónapra eltiltották minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől és 50 ezer fontos pénzbüntetés befizetésére is ítélték. 

Ivan Toney a tavalyi szezonban harmadik helyen végzett a a Premier League góllövőlistáján, Erling Haaland és Harry Kane mögött, összesen 20 rúgott góllal.A Chelsea problémája idén is a helyzetkihasználás, amin Toney érkezése segítene, hiszen kíváló fizikummal rendelkezik és a befejezései is könyörtelenek. 

Azonban jelentős ellenfelei akadtak az átigazolási piacon a londoni kékeknek. Másik két londoni klub is jelentős érdeklődést mutat az angol csatár iránt, az Arsenal és a Spurs is szívesen látná soraiban a támadót. A sajtónak elismerte az angol csatár, hogy szívesen igazolna Arteta csapatába.

Eközben london fehér felén, továbbra is Harry Kane utódját keresik, és Ivan Toney egy kifejezetten jó pótléka lenne a Bayern Münchenbe igazoló sztárnak 

Újabb spanyol tehetség igazolt Szaúd-Arábiába

Az idei nyár legváratlanabb történése, a Szaúd-Arábia-i klubbok óriási költekezése volt, ami teljes mértékben átírta az eddigi szabályokat a futball világában. A nyár elején kezdődő trend szerint, az idősebb sztárok a kisebb csapatok helyett inkább választják a Szaúdiak rengeteg pénzt kínáló ajánlatait. Ami azonban sokkal aggasztóbb, hogy a Szaúdiak már a karrierjük közepén vagy éppen elején járó tehetségeket is sikeresen csábítanak magukhoz.

Immár hivatalos, hogy a spanyol futball egyik legnagyobb reménysége Gabri Veiga is csatlakozik az arab világba szerződő játékosok közé. A 21 éves spanyol középpályás az előző szezonban robbant be a gyengélkedő Celta Vigo csapatában. Egyes sajtóértesülések szerint, a játékosért több európai nagycsapat is bejelentkezett, többek közt még a tavalyi olasz bajnok Napoli is. Azonban az átigazolási ablak utolsó hetében megkörnyékezte a játékost az Al-Ahli csapata egy 3 év hosszú szerződéssel. A klub kivásárlási árat fizetett a spanyolért, ami ebben az esteben 40 millió euró, illetve egy 30 millió euró nagyságú csomagot kaphat kézhez a 3 év alatt. 

 

Kikapott Kerkez Milos csapata a Tottenham ellen, továbbra is nyeretlen a Bournemouth

A Premier League 3. fordulójának nyitómeccsén a Kerkez Milossal felálló Bournemouth látta vendégül az átalakulában lévő Tottenham csapatát. Mindkét csapat egy jelentős átalakulás közepén áll friss edzőkkel és rengeteg új játékossal. Az előző fordulóban a Tottenham simán verte otthon a Manchester United-et, míg a Bournemouth a Liverpool otthonában szenvedett egy 3-1-es vereséget. 

A mérkőzést mindkét csapat óvatosan kezdte, egészen a 14. percig nem történt jelentős helyzet, ahol ugyanis a Bounemouth brazil kapusának, Neto-nak a pontatlan kiadása eredményezett óriási helyzetet. MIndössze pár perccel később Sarr gyönyörű kulcspasszából Madisson már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. A 36. percben akár meg is duplázhatta volna a vezetést a Spurs, azonban végül a gólvonalról sikerült megmenteni a csapatot a Bournemouth védőinek. A 40.percben ismét Richarlison veszélyeztetett, egy szabadrúgás utáni fejessel, azonban a labda az oldalháló találta csak el. Mindössze egy perccel később megtörtént az első ogazán veszélyes Bournemouth helyzet is, amikor is távoli lövés után kellett nyújtózkodnia a Spurs olasz kapusának, Vicarionak.A félidő ráadásának utolsó percében meg volt az esélye a hazaiaknak az egyenlítés megszerzésére, azonban Billing lövése körülbelül fél méterrel elkerülte jobb kapufát, így a csapatok 0-1-es állással vonultak az öltözőbe.

A második félidőt legalább olyan aktívan kezdték a vörösök, ahogy az elsőt abbahagyták és több egyenlítési kisérletük is volt az első negyed órában. Azonban a 63. percben egy középre adott lágy labdára a Tottenham szélsője Kulusevski ért oda a legmagabiztosabban és így megduplázta a vendégek előnyét.  A második félidő közepére lelassult a mérkőzés menete, mindkét csapat intenzitása csökkent és az állás változatlan maradt.

Ami a mérkőzés magyar szálát illeti, Kerkez Milos már sorozatban a harmadik mérkőzését játszotta végig. Az emberét Kulusevski-t sikeresen vette ki a játékból és 8-ból 6 párharcát megnyerte. 

süti beállítások módosítása