Támadó Harmad

Támadó Harmad

Premier League 9.forduló összefoglaló: Az Arsenal nyerte a londoni derbit, megalázó vereséget szenvedett a Manchester United.

2022. október 04. - Majer Marcell

Arsenal- Tottenham 3:1

A Premier Liga nyolcadik fordulója egyből egy nagyszabású észak-londoni derbivel kezdődött. A válogatott szünet után az Arsenal hazai pályán, jó formában és a tabella élén fogadta Spurst. Az első negyed órában mind a két kapu előtt voltak lehetőségek amik mind kimaradtak. A 20. percben egy hosszas labdajáratás után Thomas Partey a tizenhatoson kívülről eresztett meg egy óriási bombát, amit Hugo Lloris-nak esélye se volt hárítani. A válasz találat a Spurs részéről hamar érkezett, ugyanis a 30. percben Gabriel buktatta Richarlison-t a 16-oson belül és a büntetőt Harry Kane értékesítette. Ezzel a találattal Harry Kane megelőzte Thiery Henry-t az észak-londoni derbik örök góllövőlistáján. A második félidő a hazai csapat magasabb fokozatra kapcsolt és már a 49. percben újra előnyre tettek szert, a Spurs védelmi hibájából adódóan. Az Arsenal továbbra is erős nyomás alatt tartotta a vendégeket és Emerson 62. percben szerzett piros lapjával és Xhaka 67. percben szerzett találatával eldöntötték a mérkőzést. A Spurs a mérkőzés további részében sem találta meg saját játékát, így az eredmény tovább már nem változott.

 

Liverpool- Brighton 3-3

A Brighton az új edzőjével az első mérkőzését játszotta a Liverpool ellen. A vendégek drukkolói nem voltak biztosak benne, hogy az új edző képes lesz-e pótolni a Chelsea-hez távozó Graham Pottert akivel a csapat szinte szárnyalt. A mérkőzés elején hihetetlen gyorsan már a 4. percben vezetést szerzett Trossard góljával, aki 13 perccel később már a második találatát is megszerezte, így 20 perc alatt 2 gólos vezetést szerzett a vendég csapat. A Liverpooliaknak a félidő végén Firmino révén meg sikerült szerezniük a szépítő gólt, azonban a félidőben még mindig a vendégek voltak előnyben. Ahogy az várható volt a Vörösök a második félidőben sokkal támadóbb szellemben futballoztak és Firmino mégegyszer betalált így az 54. percben sikerült kiegyenlíteniük, azonban nem érték be ennyivel és továbbra is a vezetés megszerzésére törekedtek, amit a 63. percben egy szöglet utáni öngóllal meg is sikerült szerezni. Azonban a csattanó csak a mérkőzés végén jött, amikor a Brighton-nak sikerült kiegyenlíteni Trossard góljával, aki ezzel 3. találatát is megszerezte és beállította a végeredényt. 

 

Crystal Palace- Chelsea 1-2

A Chelsea az edzőcsere utáni első Premier League meccsén a Crystal Palace otthonába látogatott. A londoni kékek a mérkőzés elején az öltözőben ragadtak és a hazaiak vették kezükbe a kezdeményezést, akik már a 7. percben vezetést szereztek. A félidő további részében a Chelsea futott az eredmény után és a 38. percben a szünet előtt ki is sikerült egyenlíteni. A második félidő nagy része kiegyenlített volt, azonban a a rendes játékidő utolsó percében a Conor Gallagher távoli lövésével sikerült a Chelsea-nek behúzni a mérkőzést.

Manchester City- Manchester United 6-3

A forduló nagy meglepetése a Manchesteri derbi volt, ahol a Manchester City 6 gólt vágott nagy riválisának. A City már a mérkőzés legelején nagy tempóban rohanta le ellenfelét és már a 8. percben vezetést szerzett Foden góljával. A nyomás továbbra sem enyhült és a Vörös Ördögök csak párszor jutottak át az ellenfél térfelére. A félidő végén a hazaiak végleg lezárták a mérkőzést először Haaland duplázott, majd a 44. percben Foden is megszerezte második találatát. A második 45 percben a Manchester City már nem erőltette a gólszerzést és átengedte a területet vendégeknek, akik Antony gyönyörő csavarásával 56. minutumban szépíteni is tudtak. Azonban a részleges öröm sem tartott sokáig, ugyanis Haaland a 64. percben ismét betalált és ezzel a találattal több rekordot is beállított, majd tíz percen belül Foden is megszerezte saját mesterhármasát. A mérkőzés végén Martial kétszer is betalált, azonban ez a végső eredmény szempontjából szinte jelentéktelen volt, hiszen így is teljesen sima győzelmet aratott a Manchester City.

Fullham- Newcastle United 1-4

Hullámzó teljesítményt nyújt a legutóbbi meccsein a Fullham, akik a Premier League újgazdag klubját a Newcastle Unitedet látták vendégül. A mérkőzés a házigazdáknak horrorisztikusan kezdődött, hiszen a 11. percben már gól és emberhátrányban volt és a mérkőzés további részében sem javult a helyzetük.A vendégek már az első félidőben végleg eldöntötték a találkozó sorsát Almiron és Longstaff góljaival. 3-0-ás állással fordultak a felek a második játékrészre, ahol Almiron az 57. percben másodjára is betalált, ezzel a szarkák előnye már 4 gólos volt. A Fullham-nek a második félidő végén a hazaiaknak sikerült szépíteniük, azonban a mérkőzésen több gól ezután már nem született.

További eredmények:

Southampton- Everton 1-2

Bournemouth- Brentford 0-0

West Ham- Wolves 2-0

Leeds- Aston Villa 0-0

Leicester- Nottingham 4-0

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tamadoharmad.blog.hu/api/trackback/id/tr4717944764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása